Notredàm

2008.02.10. 11:18

Na, màr itt is jàrtam. Be szabad menni, csak fotozni nem szabad, es ennek betartàsàra igen jelentôs megjelenèsû szerecsen ministrànsfiuk ügyelnek.

A Notredàm egyèbkènt cseles nèv, mert minden kerületben van legalàbb kettô, mert igy önmagàban csak "miasszonyuk"-at jelent. Ennek a neve pontosan Notre-Dame de Paris, de van Notre-Dame St Michel, Notre-Dame St Germain, stb.

Silarde: IMG 0240

A kèpeken làtsznak jàtèkos Gargoyleok akik egèsz magasrol ijesztgetik a nèpet. Illetve megfigyelhetô hogy elfogyott a pènz, ugyhogy tetôt màr nem tettek a harangtornyokra. Apropo harangtorony: Kvàzimodo (Nguyen Hoang tanàr ur, valaki?:) )most nem volt ott, pedig nèhàny pupos koldus erre gyakran ràjàtszik, hogy jobban menjen a biznisz.


Visszatèrve a templomhoz: ez Pàrizs kôzepèn van egy szigeten. Règen csak ez az 500 mèter hosszu sziget volt a vàros, azota jelentosen kinôtte magàt. Ezenkivul làttuk hogy a pàrizsiak nem bizzàk a szerencsère a halàl utàni dolgokat. A Notre Dametol 200-200 mèterre van kèt èpület: Hôtel de Dieu, ès Hôtel de Ville. Isten hàza ès az ördögè, gondoltam èn. Annyi csel van benne hogy a màsodik az sokak szerint szimplàn vàroshàzàt jelent, de èn ezt nem hiszem el, mert tudom hogy cseles nèpek Asterix leszàrmazottai.

Az utolso kèt kèpet Steampunk rajongoknak küldöm. Mivel ez az egèsz hely egy kis sziget a Szajna közepèn, ezèrt viszonlyag nehèz volt vizmentes metromegàllot èpiteni, de a cseles gallok ezt is megoldottàk. Igaz hogy a Szajna csak egy beteges kis patak a mi Dunànkhoz kèpest, de akkor is. Rozsdàs acèllemezek, szegecskötèsek, földalatti; teljesen Steampunk.
Silarde: IMG 0245 Silarde: IMG 0249 Silarde: IMG 0251 Silarde: IMG 0255 Silarde: IMG 0262 Silarde: IMG 0339 Silarde: IMG 0340

A bejegyzés trackback címe:

https://silarde.blog.hu/api/trackback/id/tr83333322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cézál 2008.02.12. 00:06:12

Hehe!
Hoang tanár úrhoz egyet fűznék hozzá. Szó szerint idézném: "Utolsó sor kész!"

koko 2008.02.14. 09:11:18

De mit keress rajtad az én kabátom, Sly??
süti beállítások módosítása