Kînai nouvelle anne vagy mi

2008.04.01. 23:50

Silarde: IMG 0439Ez is regen volt, de màr megvannak a fotok. A kinai ujèv arrol szol hogy nagyon giccses rohàba oltozott kinaiak (ès kinai-wannabek) a Place d'Italie korul vonulnak egy kört, es hangoskodnak petàrdàkkal. Nagyon sok, nagyon hangos petàrdàval, ès valamièrt mèg èlvezik is.

http://indafoto.hu/silarde/china





Silarde: IMG 0448Az egèsz kornyèken le van zàrva az osszes ut, de ez mind konnyen kitalàlhato, nem minden francia autost zavar. Lehet van megfelelôje itt is a "Na, ezen a sàrgàn mèg àtmegyek!" mondàsnak. Az ut közepèn vonul a làtvànyossàg, ami igencsak hosszu. Foleg kinaiak integetnek teherautokrol olyan cimkèk allatt mint "Wang ès fia gyorsètterem", "Lu bàcsi autoszalonja", stb. Viszont fehèrember nem csak bàmèszkodoba van itt, hanem a felvonulok kozott is akad pàr, màr emlitett kinai-wannabe. Ok foleg nagyon viccesen hordanak valami giccses kinai kosztümöt, vagy az egyik helyi kung-fu iskola cègère alatt karatèjozzàk vègig a sok kilomèteres tàvot. Sok ember, bokàig èrô szemét, millio giccsàrus, millio boldog kinai.

Silarde: IMG 0442Mi ugy voltunk vele hogy probàltunk kicsit mozogni, nem csak egy helyben vàrni hogy elmenjen elottunk a paràdè. Igy sikerult viszonylag sokat gyalogolni egy nagyon szimpatikus kinai nepzenet jàtszo öregekotthona-különitmèny mellett. Nagyon szèpen jàtszottak szèp zenèt azokon a kis kinai tucsokpocse hangszereiken, mikozben egy oreg Zsuk platojàn utaztak. Csak semmit nem lehett hallani, mert a sorban elottuk egy kb 100 fos dobos csapat, mogottuk meg egy màr-màr budapestparàdès kamion vonult. Pedig az oregemberek voltak a legszimpatikusabbak, lehet pont azèrt mert csondben zenèltek. Kevès kèpet csinàltam, mert megint nem vittem tartalèk elemet, es nagyon nagy volt a tomeg, alig lehetett làtni a vonulokat. Amikor  a menet vègigèrt, mindenki leàllta valahol atrakciozni, ahol en egy kungfuiskola kàposztàval sàrkànyidomitos eloadàsàt neztam meg, nagyon ugyesek voltak, foleg a dobos hogy nem esett le amikor szetcsuszott a mindefèle rogzitôelem nélkul osszerakott emelveny.



Màra ennyit, most innom kell egy sört, a sajàt tomèny zsirjàban szenesre ègett kimondottan szar francia kolbàsz, es a befolyàsa alà kerult krumpli bàntjàk a hasamat. El ne felejtsem, legkozelebb egy kis sörös-boros updatet akarok csinàlni. Norbi UpDate-t :)

A bejegyzés trackback címe:

https://silarde.blog.hu/api/trackback/id/tr52407406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Camillo Atya 2008.04.02. 10:57:21

Ugye a kínaiak szerint 2008 a patkány éve!
Látszott ez valamilyen formában a felvonuláson?

zénó 2008.04.02. 11:33:41

Ha jobbra tilos, akkor ezek nagyon balosok?
Nyelvtanulás....?

Zs 2008.04.03. 22:15:47

"kb 100 fos dobos " - hogy beszélsz?????:)
süti beállítások módosítása