Boà dü Bulony, nappal

2008.07.11. 20:02

Bois de Boulgne, a pàrizsiak vàrosligete. A mienknél, ugy 4-szer 5-ször nagyobb, pàrizs központ és a La Défense között talàlhato. Ide jönnek a munkàban megfàradt pàrizsiak piknikezni, kacsàt etetni, csonakàzni, golyobisosat jàtszani, és tàvirànyitos modellhajokkal jàtszani. A park nagyobb része jellegre inkàbb erdô mint liget, ösvényeken lehet jàrkàlni a fàk között, és semmi civilizàcios vivmàny nem zavar minket. A màsik része egy erôsebben infrastrukturàlt rész, fôleg a parkerdôt àtszelô utak, és a tavak mellett. Két tò is van itt, egymàs fölött kicsivel, hosszanti irànyban nyujtva. Az also tònàl lehet csonakàzni, és ez simàn veri a vàrosligeti vetélytàrsat. A közepén van egy kis sziget, amire csak csonakkal lehet àtmenni. A tavak körül mindenk tökéletesen rendben van tartva, sehol semmi kosz, ami megzavarhatnà a pihenni vàgy pàrizsi munkàsemberek nyugalmàt kacsaetetés közben. A felsô to kisebb, és itt csonakàzni se lehet, viszont cserébe itt a hajomodellezés divik. Tiz vitorlàs hajomodell àltalàban van a vizen legalàbb. Az itt élô kacsàk élete nyugtalanabb az aslò tavi tàrsaikénàl. Kevesebben etetik, viszont többen üldözik motoros tàvirànyitos hajokkal ôket. A park déli részén az egész Periphérique körgyûrû eltünik a felsô to alatt, ami azért furcsa, de tipikusan francia elgondolàs. A déli részen van egy sportközpont is, ami elôtt a vasgolyos jàtékot jàtsszàk a gallok, kicsivel még délebbre pedig a rolland garros talàlhato. Itt van egy példa a kedvenc francia közekedési tàblàimbol, az "àtkelni abszolut tilos" jelzésûbôl. Azt hiszem ez jol jellemzi a francia közlekedési kulturàt. Lehet van még pàr kategoria a piros làmpa és az "abszolut tilos" jelzés kozott. Lehetne példàul "nem nagyon szabad", vagy "itt aztàn màr tényleg ne menj àt, de ha mégis, akkor bitosan nézzél korul".

Es most amit elmeséltem, megnézhetitek képeken is, itt:

http://indafoto.hu/silarde/bois_de_boulogne/page/1

à bientôt!

u.i: hogy miért fontos hogy nappal? Merthogy este a környéket ellepik a prostik. Es mivel ez Pàrizs, itt a prosti lehet férfi, nô, travi, MINDEN. Ebbôl a prûd keleteuropainak az jon le, hogy ez a hely bizony tele van travikurvàkkal. Lehet egyszer bàtor leszek, és csinàlok nektek postot az éjjeli bulonyi erdôrôl is.

A bejegyzés trackback címe:

https://silarde.blog.hu/api/trackback/id/tr73564213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szomáliai Szommelié 2008.07.31. 15:43:58

Ha ilyen csigalassúsággal írod a naplót, hajlamos leszek azt gondolni, hogy nem történik odaát veletek semmi érdekes! És a képek sem frissülnek! Már nem is szorakoztok, vagy mi?
Hát mit csináljon az ember, ha nagyon unatkozik a munkahelyén és már elolvasta az index összes cikkét, egy rakás filmes blogot, játszott a kmk nem letiltott játékaival, végigböngészte Budapest összes szórakozóhelyének koncertkínálatát a következő egy hónapra!?
Hát nem történik semmi a diadalív lágyékában?
süti beállítások módosítása