Fontenblô

2008.06.15. 18:31

Silarde: IMG 1213Ismét jelentkezem! Mèg régebben voltunk Fountainbleuban, ami kb kékszökôkutat jelent. Itt van a Verszàji mellett a màsodik leghiresebb Pàrizsközeli kastély, ami fôleg Napoleon alatt volt felkapva, szeretett itt lakni a gyomorbeteg csàszàr. A kisvàros nem nagy szàm, viszont üditôen kevés a turista, és elég tisztességes sörözôi vannak. Aki kastélyt akar nézni, de nyugisan, és nem szereti a verszàji turistaàradatot, annak ideàlis vàlasztàs lehet. A Kôrnyéken van egy szép kiràndulos-sziklamàszos vidék, de ezt most inkàbb kihagytam.

Most nem szeretnék sokat szövegelni, a fényképekhez irok rövid kis kommenteket inkàbb, tessék olvasgatni azokat is. Nekem egyszerûbb mint idemàsolni a képet, és ugy irni hozzà a szövegelést. Làttuk még Napoleon szellemét is, valaki szabadidejében beöltözik bukott csàszàrnak, és felalà màszkàl a kastèlyban, ami azért jopofa dolog. Még tetszett a sok pàva és protokollhattyu, meg volt kocsikiràndulàsi lehetôség, jol viselkedô vadàszkutyàval. Mindent a làtogato sok pénzt itthagyo turistàért!

A beköszönô képen a legujabb nyàri divatkoncepcio làthato, a "kastélylàtogato emos kubai forradalmàr".

Tovàbbi képek, iszonyatosan érdekes hozzàszolàsokkal itt: http://indafoto.hu/silarde/fountainbleu/page/1

A bejegyzés trackback címe:

https://silarde.blog.hu/api/trackback/id/tr75521774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szota 2008.07.06. 17:49:19

Hello! Végre új bejegyzés. Azért látom megint alkalmaztad a gyomorforgató ellentéteket a képalbum szerkesztésénél. Gondolva itt a "Grand Canal, a parkerdô mellett, kacsàkkal, halakkal." és az ezt követő "Döglött halak és egyéb mocsok a Grand Canal végében." c. művek egymásutániságára.

Silárde en France 2008.07.07. 22:43:57

A képek körülbelül idôrendileg lettek felrakva, abban a sorrendben ahogy készültek, ahogy én szembesültem a dolgokkal, ugyhogy a dicséret a kastélypark igazgatosàgàt illeti. :)
süti beállítások módosítása