Otthon, édes otthon

2008.01.11. 21:59













Elszállásolásom a Hotel Citéa Vanvas Gare-ban történik. A posztmodernül sikkes, ikeás egyszerűségre törekvő bútordarabok puritánságát nem oldja fel az ízléses festmény, ami ugyan nem látszik rendesen, de két, piramis-pupu tevét ábrázol geometrikus homokdűnék között. A tévé tartozék, de a kis cd-lejátszót kemény euróér lehetett megvenni a Darty nevű francia mediamarktban. Nem divat errefelé a külföldi üzletláncokat nyomni, mekdonálsz, teszkó, mediamarkt, stb ilyen dolgok elég ismeretlenek errefelé. Legalábbis első napokban így vettem észre, de még később megbizonyosodom róla. A sarki spar-méretű Intermarché-ban szerencsére be lehett vásárolni rendesen. Minden drága, viszont a belga sörök viszonylagosan nem annyira. A hagyományos francia élelmiszeripari termékeket (értsd: bor, sajt) majd később vizsgálom a blogban. Megfogadtam hogy a leszkargót kerülöm (csiga), de ami belefér az én beszűkült ízlésvilágoma, azt igyekszem kipróbálni az utókor okulására.

A lakóhelyre visszatérve: Vanves közigazgatásilag Párizson kívül fekszik, ami abból adódik hogy itt ez úgy van megoldva mintha a nagykörútnál véget érne Budapest, és Zugló vagy Angyalföld már külön város lenne. Vanves közvetlenül Párizs melett van, viszonylag rendes környék, metró visz be a belvárosba, átszállás nélkül. A 13-as metró. Úgy tűnik itt nem problémáztak sokat hogy kell-e a négyes metró vagy sem. Minden metrónak itt is van külön színe hogy szépek legayenek a metró-térképek; a 13-as pédául a halványzöldestürkiz. A környéken vannak Montrouge és Malakoff város-kerületek. Malakoff valami orosz bevendórlónegyednek tűnik a neve után, és tény hogy van itt Sztálingrád körút és Jurij Gagarin tér.

Többet később,

Orövoá!

A bejegyzés trackback címe:

https://silarde.blog.hu/api/trackback/id/tr49293988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szota 2008.01.11. 22:38:06

nem kellett volna máris lopni a Louvreból...
süti beállítások módosítása