My "Favorit" parts in Paris

2009.02.21. 15:21

Nyàjas olvasoim!

Tudom, màr rég nem olvassa senki, de azért csak irom :) Utobbi idôben a Skoda Favorit tipusu személyauto Pàrizsban történô renovàlàsàval kapcsolatban akadtak élményeim fôleg.

Ugy ott kezdôdött, hogy kihoztam a kocsit, hogy hétvégenként ne itthon unatkozzak. Nem is unatkozok, mindig van rajta valamit csinàlni. Az idefele ut elsô fele kellemes volt, a müncheni Octoberfest örök emlék marad, csakugy mint az emlitett gépkocsiban történô alvàs 8-9 db egy literes friss bajor sör utàn. A kormàny nyomta a bal térdem elégge alvàs közben, màsnap ez porblémàkat okozott. Ugyanis Reims magassàgàban, 200 kilométerre Pàrizstol, a ba oldali féltengely gondolt egyet, és majdnem kiesett a helyérôl, ugy elkezdett ràngatni. Az elsô szivroham utàn lementünk az autopàlyàrol, és térkép nélkül, kis utakon, lassan közeledtünk Pàrizs felé a Chamapgne-vidéken keresztül. Èpp szüret volt, ha nem lett volna igy eltolva a nap, hàt kedvem lett volna megàllni valamelyik kis bortermelô faluban körülnézni. Végül hosszas keresgélés utàn megtalàltuk Pàrizst (az alsobbrendû utakon nincs kiirva merre van Pàrizs, csak a szomszéd faluk, amivel nem voltam kisegitve térkép hiànyàban). Végre elértük a külvàrosokat, ahol szervezett piroshullàmmal haladtunk két oràt, és a fàjos bal térdem a kuplungolàstol végleg kezdett szétesni.

Franciaorszàgban, a favorit-alkatrész, mint olyan, ritka. 250€-t kértek volna hogy adjanak nekem egyet, amin én hangosan felnevettem. Szerencsére akkortàjt egy Pavel nevû cseh sràccal pivoztunk és pàlinkàztunk sokat, ô hozott nekem egy vadiuj alkatrészt 60€-ért. A "toutes les marques" (minden màrka) reklàmu szerelôk hallani se akartak arrol hogy favorithoz nyuljanak, de végül talàltam pàr öreg szakit, akik màsik 60-ért kicserélték az alkatrészt.

Ezutàn az akkumulàtor kezdett rosszalkodni, de ez nem akadàlyozott meg minket abban, hogy meglàtogassunk pàr közlei vàrost betolàsos indulàssal. Igy voltunk Orléansban, Fountainebleuben és környékén, valamint Chartresban is. Egyszer aztàn az akku teljesen feladta, és ahogy probàltuk behuzni Pavel furgonjàval, egy mérnöki bravurral még a bal elsô ablakot is sikerült szilànkokra törni. Ablak és àram nélkül telelte àt a Favorit decembert és januàrt, de végül sikerül repülôvel kihozni az ablaküveget, és vettem egy akkut. Munkaidôben kicsit lejàrogattam a garàzsba bütykölni, és egy hét alatt össze is lett rakva a kocsi, és készen àll egy amiensi turàra. Még a zàr megviccelt, és tegnap este egy darab ragszalaggal volt becsukva a kocsi, de ma ez a probléma is javitva lett, ugyhogy ha nem is jobb mint ujkoràban, de azért üzemkész àllapotba sikerül hozni.

Képeket majd talàn késôbb rakok fel, azzal mindig csak a gond van :)

A bejegyzés trackback címe:

https://silarde.blog.hu/api/trackback/id/tr96956636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása